21 Mayıs 2013 Salı

İller Bankası 2013 Birim Fiyatları

İller Bankası tarafından yayınlanan 2013 birim fiyat listelerini tek link olarak aşağıdan indirebilirsiniz.

İller Bankası Birim Fiyatları İndir

Linkten indireceğiniz İller Bankası 2013 Birim Fiyatları dosyanın içeriği aşağıdadır.


İLLER BANKASI 2013 BİRİM FİYATLARI

  • 2013 Yılı İmar Planı Yapımı Birim Fiyat Cetveli
  • 2013 Yılı Sayısal Halihazır Harita Birim Fiyat Cetveli
  • 2013 Yılı Atıksu Tesisleri Birim Fiyat Cetveli
  • 2013 Yılı Jeolojik - Jeoteknik Etütler, Jeofizik Etütler, Jeoteknik Hizmetler ile Zemin ve Kaya Mekaniği Laboratuvar Deneyleri Birim Fiyat Cetveli
  • 2013 Yılı Boru Donanımı Birim Fiyat Cetveli
  • 2013 Yılı Boru Donanımı Birim Fiyat Cetveli-Ekler
  • 2013 Yılı İçme ve Kullanma Suyu Sondaj İşleri, Jeotermal Sondaj İşleri ile Jeotermal Kuyu Test ve Ölçüm İşleri Birim Fiyat Cetveli
  • 2013 Yılı Jeolojik - Jeoteknik Etütler, Jeofizik Etütler, Jeoteknik Hizmetler ile Zemin ve Kaya Mekaniği Laboratuvar Deneyleri Birim Fiyat Cetveli ile İçme ve Kullanma Suyu Sondaj İşleri, Jeotermal Sondaj İşleri ile Jeotermal Kuyu Test ve Ölçüm İşleri Birim Fiyat Cetvelinde Değişen Poz Numaraları
  • 2013 Yılı Üstyapı İşleri Soğutma Tesisatı ve Monoray Aksamına Ait Birim Fiyat Cetveli


19 Mayıs 2013 Pazar

Bakanlık Kentsel Dönüşümde Sertifikalı Ustalarla çalışacak


Bakanlık tarafından bugüne kadar 235 bin 783 kişiye geçici ustalık sertifikası verilirken, en fazla sertifika alan il sıralamasında 18 bin 765 rakamıyla Samsun ilk sırada yer aldı.

AA muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili kanunun TBMM'de kabul edilmesinin ardından yapı denetimiyle ilgili çalışmalara ağırlık verildi.

Kentsel dönüşüm kapsamında 20 yıl içinde yaklaşık 14 milyon konut incelenecek. Bu kapsamda yapı denetimiyle ilgili çalışmalara yoğunlaşan ve kentsel dönüşüm sırasında sertifikalı ustalarla çalışacak olan Bakanlık, bugüne kadar 235 bin 783 kişiye geçici ustalık sertifikası verdi.

Geçici ustalık sertifikasını, 2015 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı kurslarda kalıcı hale getirmeyen ustalar, inşaatlarda çalışamayacak.

-En fazla yapı ustası Samsun'da-

Bakanlık'tan geçici sertifika alan yapı ustası sayısı, Samsun'da 18 bin 765'e ulaştı. Samsun'u sırasıyla 11 bin 952 ile Bursa, 11 bin 357 ile Trabzon ve 10 bin 227 ile Kahramanmaraş takip etti.

Büyükşehirlerinden Kayseri'de 7 bin 58, İzmir'de 5 bin 549, Eskişehir'de 4 bin 263, İstanbul'da bin 122, Ankara'da ise 632 başvuru yapıldı.

-Yurt dışı için de büyük kolaylık-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat ustalarının, sertifika alma zorunluluğu sayesinde hem daha iyi hizmet verebileceklerini hem de sertifika sayesinde yurt dışında da kolaylıkla iş bulabileceklerini söyledi.

Kaynak : Milliyet Konut

Yapı Sektörüne Denetim


Son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan hızlı büyüme ve kentsel dönüşüm projeleri nedeni ile artan inşaat malzemesi talebinden dolayı, sahtecilik girişimlerinin artması üzerine yapılan denetimlerde sahtecilik yapan ve bunlara onay veren yapı denetim firmalarına ceza kesildi.

İstanbul da başlayan operasyonlar ile inşaat sektörünün kontrollü bir şekilde büyümesi amaçlanıyor. Sektörün artan malzeme ihtiyacının kötü niyetli kişi ve kurumların iştahını kabartması ve çürük malzeme üretimi girişimlerinin artmasından dolayı sıklaştırılan denetimlerle çürük malzeme üretiminin engellenerek, kalite standartlarından ödün vermeden ve kaliteli üretim yapanlara karşı haksız rekabet ve kazanç sağlamayı amaçlayan firmaların önüne geçilebilmesi amacıyla İstanbul’da yapılan denetimler neticesinde 48 firmaya toplam 275 Bin TL ceza kesildi. Denetimlere sahteciliğin engellenmesi için Yapı denetim firmalarının  denetlenmesi de dahil edildi.

Bu yılın başından beri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü inşaat malzemesi üreticileri ile yapı denetim firmalarını sıkı denetimlere tabii tutuyor. Özellikle inşaat sektöründeki hızlı büyüme ile birlikte kalitesiz yapıların önüne geçmeyi hedefleyen bakanlık 48 inşaat malzemesi üreticisine ceza keserken 83 yap denetim firmasınında belgesini iptal etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, faaliyetlerine devam eden toplam 309 yapı denetim firmasının yakın takibinin devam ettiğini ve bu firmaların sıkı denetim altında tutulduğunu belirtirken, özellikle merdiven altı üretim yapan firmaların ALO 181 hattına şikayet edilerek sahteciliğin ve haksızlığın önüne geçilmesinde vatandaşında önemli bir rol üstlenebileceğini belirtti.