17 Şubat 2014 Pazartesi

Bankalarda Kalan Paranızı Almayı Unutmayın

Bankalarda unutulan paralar zaman aşımına uğrayacak. 2013 yılı sonu itibariyle zaman aşımına uğramış olan hesaplarda parası bulunanlar, 15 Haziran 2014 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankanın herhangi bir şubesine müracaat ettikleri takdirde paralarını alabilecekler, aksi takdirde bu hesaplardaki paralar hazineye gelir kaydedilecek.


Türkiye Bankalar Birliğinin sayfasından sorgulama yaparak unuttuğunuz hesaplarınızı öğrenebilirsiniz.

Türkiye Bankalar Birliği web sitesinde konu hakkındaki bilgi notu aşağıdadır.

Zamanaşımı : Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarda 2013 yılsonu itibariyle zaman aşımına uğramış hesaplarınız varsa, dökümü için aşağıdaki arama motorunu kullanabilirsiniz.
Bilindiği üzere, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat,emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir. 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesinin uygulamasına ilişkin yayımlanan Yönetmeliğin 8. maddesi gereğince, zamanaşımına uğrayan mevduat,emanet ve alacakların listesi Türkiye Bankalar Birliği internet sitesinde Şubat ayı başından Mayıs ayı sonuna kadar ilan edilecektir.
Bu çerçevede, listede isim ve hesap bilgileri yer alan kişilerin en geç 15 Haziran 2014 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankanın herhangi bir şubesine geçerli kimlik bilgileri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat,emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.